Mustatorvisieni

Mustatorvisieni on kantarelleihin kuuluva erinomainen ruokasieni, joka ei tarvitse esikäsittelyä. Mustatorvisienen lakki on ontto ja tumma, suppilomainen. Se on päältä mustanruskea ja alta mustanharmaa. Alapinta on myös valkoisen härmän peittämä. Märkänä väri on pikimusta. Sienen torven ulkopinta on matalasti poimuttunut, ja sen reuna on mutkainen. Raaka sieni tuoksuu miedosti omenalta ja maistuu voimakkaalta.

Myyntipakkaukset

Myymme mustatorvisieniä puhdistettuina ja puhdistamattomina. Torilla meillä on myyntipakkauksina kannellisia 1200ml rasioita biovaha-pinnoitteella (biohajoava materiaali), avonaisia FSC®-sertifioituja 1200ml kartonkirasioita (kierrätys kartonkijätteen mukana) ja kartonkisia 5 kg sienilaatikoita. Oheisen linkin kautta näet millä torilla ja mihin aikaan olemme paikalla sekä voit tutustua myös toimitusmyynti-käytäntöömme: Tori- ja toimitusmyynti

Ravintokäyttö

Mustatorvisieni on herkullinen monella tapaa valmistettuna. Sitä sopii käyttää kuten suppilovahveroa tai vaikka sekaisin suppilovahveron kanssa. Mustatorvisieni kannattaa säilöä kuivaamalla; kuivattuna sitä voi murentaa liottamatta mausteeksi ruokiin. Sienen tyviosa on mullanmakuinen ja sitkeä, joten sitä ei käytetä.

Tietolähde: Wikipedia